Pages

Assalamualaikum.....



OmegaGuard ni salah satu supplemen wajib dalam family aku.
Untuk budak berdua; aku prefer OmegaGuard berbanding neb & ubat batuk. Seminggu dua kali memang aku akan pecahkan masuk dalam susu dorang. Persediaan awal untuk mengelakkan kahak.
Untuk aku, kerja kat ofis kekadang memerlukan aku lebih fokus, so aku pilih OmegaGuard ni sebagai aid untuk bantu aku fokus; selain tu untuk berkembangan minda baby kat dalam perut ni.
Untuk mak pulak, sebab bila dah berumur ni, tanda² pelupa tu ada sesikit. So OmegaGuard ni untuk dia kontrol kes kelupaan tu.
Big boss yang culas makan ubat mahupun supplement pulak, dia peminat Vivix so memang jarang dia ambik OmegaGuard ni.


'MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA!'
Macam bagus je statement ni kan...Korang nak tau kenapa dikatakan terbaik di dunia?
Sebab ianya diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, makarel, hering, anchovies) di perairan negara Jepun. Ianya bukan datang dari hati minyak ikan. OmegaGuard ni lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
OmegaGuard ni mengandung rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA.
Dan yang BEST; Shaklee guna kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk hasilkan OmegaGuard ni. Proses penyulingan proprietari tiga molekul digunakan untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen & semulajadi. Proses ni juga menyingkirkan bahan² berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, diosin & PCB (polychlorinated biphenyl - bahan kimia industri yang sangat bertoksik). Selain tu proses ni untuk mengurangkan oksidasi & pembentukan lemak trans serta mengurangkan rasa juga bau ikan.
See....ketat prosesnya tau, bukan main ekstrak gitu² je.

Apa faedahnya OmegaGuard ni?
ü  Meningkatkan kesihatan arteri dengan membantu mengurangkan pembentukan plak dan darah beku dalam arteri
ü  Mengurangkan risiko penyakit jantung & kolesterol; kadar triglycerides yang tinggi boleh menyebabkan sakit jantung. Omega 3 dipercayai boleh menurunkan kadar triglycerides antara 20% - 50% dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
ü  Menyokong fungsi sendi dengan bertindak sebagai pelincir terutama bagi yang mengidap arthritis dan osteoarthritis
ü  Meningkatkan kesihatan mental dengan membantu sel² saraf dalam otak, membolehkan sel² saraf untuk berkomunikasi antara satu sama lain
ü  Meningkatkan kesihatan kulit dengan membantu untuk mengurangkan gejala² yang berkaitan dengan gangguan kulit seperti jerawat & psoriasis
ü  Meningkatkan kesihatan paru² dengan mengurangkan keradangan salur pernafasan seperti asthma
ü  Membantu penurunan berat badan dengan menurunkan paras insulin. Kadar insulin yang tinggi menyumbang kepada penyimpanan lemak dalam badan. Pengambilan omega 3 juga akan menurunkan paras leptin (hormon yang mempengaruhi selera makan)

Banyak kan benefit omega 3 ni...cumanya ramai tak tahan nak ambik minyak ikan sebab lepas makan minyak ikan ni nanti sendawa bau hanyir. Tapi percayalah OmegaGuard Shaklee ni kurang hanyirnya...aku yang preggy ni pun okey je ambik..bila sendawa takde lah bau mana pun.
Bulan December ni promo OmegaGuard, memang kena sangatlah kalau memborong. Kalau takmo beli sampai 6 botol, sebotol pun boleh jugak....cumanya kalau beli 6 botol dapat FREE sebotol, dah tu dapat FREE membership lagi dan cash bonus RM33. Tak mahu ke?

1 Komen:

Dara Bidadari said...

salam sis...nice entri...salam kenal daripada anak cucu s2u .. :)

Post a Comment